Zasebnost in varovanje podatkov

Vpis osebnih podatkov v kontaktni obrazec

Obvezujemo se, da uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Podatke, ki jih je uporabnik vpisal v kontaktni obrazec hranimo za namen lažje komunikacije z temi osebami.

Pri oddaji podatkov preko kontaktnega obrazca so ti pri prenosu do našega strežnika zaščiteni z protokolom SSL.

S klikom na ikono lahko preverite veljavnost SSL certifikata za strežnik www.paracelzus-zastopstvo.si

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne strani. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Piškotki niso zlonamerna koda in ne zbirajo nikakršnih informacij z vašega računalnika!

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah, ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

Hvala za vaše razumevanje, želimo vam prijetno uporabo naše spletne strani!
Za vsa dodatna vprašanuja smo vam na volji na telefonski številki 03 82 80 800 in preko elektronske pošte